מהי סופגניה?
סופגניות הם סוג של בצק מטוגן ממתקים או קינוח . הסופגנייה היא פופולרית במדינות רבות והוכנה בצורות שונות כחטיף מתוק שיכול להיות תוצרת בית או שניתן לקנותו במאפיות, סופרמרקטים, דוכני מזון, וחנויות מיוחדות. היא בדרך כלל מטוגנת בשמן עמוק וצורתה עגולה ,בדרך כלל בלי חור.
שני הסוגים הנפוצים ביותר הם סופגניות ממולאות או טבעתיות. הסופגנייה הטבעתית ממולאת בשימורי פירות, שמנת, קצפת, או מילויים אחרים. צורות אחרות כוללות טבעות, כדורים, וכדורים שטוחים, כמו גם צורות אוזן, פיתולים וצורות אחרות.
סופגניה בצורת טבעות:
סופגניות טבעת נוצרות על ידי לקצוות של צירוף חתיכות ארוכות, רזות של בצק למעין טבעת או באמצעות חיתוך סופגנייה, אשר בו זמנית חותכים את הצורה מחוץ ובתוך, ומשאירים חתיכה בצורת סופגנייה ומסירים חור מהמרכז.
ישנם שני סוגים של סופגניות טבעת, אלה עשויים מבצק שמרים או כאלו מבלילת עוגה. סופגניות שמרים שהעלו מכילות כ -25% שומן, ואילו תכולת השמן מהסוג השני היא סביב 20%. סופגניות עוגה מטוגנות במשך כ -90 שניות בכ -190 ° C עד 198 מעלות צלזיוס והופכים פעם אחת בשמן. סופגניה משמרים ססופגים יותר שמן כי הם לוקחים יותר זמן לטגן, כ -150 שניות, ב182 מעלות צלזיוס עד 190 מעלות צלזיוס. סופגניות עוגה שוקלות בדרך כלל בין 24 גרם ל -28 גרם, ואילו שמרים ממוצעת 38 גרם והם בדרך כלל גדולים יותר בסיום.
תוספות
ניתן לצפות בדובדבנים או אבקת סוכר, או בקינמון וסוכר. לעתים גם מצופים קוקוס, בוטנים קצוצים, או שוקולד.
חורים
חורי סופגנייה הם כדורים קטנים שעשויים מהבצק שנלקח ממרכז סופגניות טבעת או עשוי להיראות כאילו הם נמצאים. בדומה לסופגניות רגילות, חורי סופגנייה עשויים להיות מצופים עם ממתקים, כגון שוקולד,ריבת חלב או אבקת סוכר.
חורי סופגנייה שנעשים באופן מסחרי לא נעשים על ידי חיתוך המרכזי, אך במקום זאת על ידי הטלת כדור קטן של בצק לשמן חם מזרבובית בצורה מיוחדת. שיטת ייצור זו אפשרה למו כרי סופגניית לייצר גירסאות בגודל קטן, כגון סופגניות ממולאות, לביבות ,
מילויים:
סופגנייה ממולאת היא כדור ממולא עם שימורי פירות, שמנת, קצפת, או מילויים אחרים, ולעתים קרובות אבקת סוכר , ריבת חלב או תותים .
סוגים נפוצים כוללים שמנת ,קוקוס וריבת חלב.